Nieuw partnership: Hair & Beauty Shine Online!

HappyWebsites werkte samen met de Belgische Beauty Federatie, de Belgische Massage Federatie en United Hairdressers het project ‘Hair & Beauty Shine Online’ uit met als doel de drempel voor hun professionals om digitaal actief te zijn stevig te verlagen.
Via een gratis analyse krijgen de leden vrijblijvend tips om hun digitale voetafdruk te verbeteren. Er werd ook een interessante formule uitgewerkt om online actief te zijn, waarbij zelfs het onderhoud uit handen wordt genomen van de professional.

Laat je digitaal inspireren door het verhaal van deze beauties

Schoonheidsspecialiste 

Bij Nenoa kan je terecht voor huidverbeterende gelaatsbehandelingen, make-up, workshops, ontharingen, gellaknagels en lichaamsverzorgingen.

Een overstap van analoog naar digitaal werd door Nenoa al jaren geleden gemaakt toen zaakvoerder Nele Notebaert merkte dat klanten niet ingingen op advertenties via flyers en tijdschriften. “Een website is een digitaal reclamebord en moet een exacte weerspiegeling zijn van de filosofie van je zaak”, merkt Nele op. “Klanten hechten immers belang aan transparantie en toegankelijkheid.”

Aan de hand van een webshop en een online boekingssysteem (gemaakt door HappyWebsites) heeft Nenoa de drempel om een afspraak te maken of iets aan te kopen voor nieuwe en bestaande klanten aanzienlijk verkleind. “Slechts 5% van de boekingen gebeurt nog telefonisch, waardoor ik erg veel tijd kan besparen die ik kan investeren in mijn passie.”

Via sociale media houdt Nenoa haar klanten en prospecten up to date over het reilen en zeilen van haar zaak. “Dit geeft klanten een concreet beeld en boezemt vertrouwen in, bovendien zorgen de online posts ervoor dat mijn behandelingen top of mind zijn.”

Schoonheidsspecialiste 

Skinclinic Rina staat met meer dan 40 jaar expertise garant voor uitstekende skincare. Bij dit professioneel en therapeutisch huidverzorgingsinstituut komt een gezonde en jongere huid op de eerste plaats. Sinds kort kan je bij de esthetisch arts van Rina terecht voor medische behandelingen.

Rina liet het papieren tijdperk definitief achter zich en schakelde tien jaar geleden over van reclame in weekbladen naar publiciteit via een website. Die website werd een tijdje geleden geoptimaliseerd door HappyWebsites en er kwam ook sociale media bij. Dankzij deze kanalen kan Skinclinic Rina meerdere doelgroepen bereiken. “Op zich ben ik een computerleek, maar die online aanwezigheid is erg belangrijk om onze zaak verder te laten groeien.”

Nieuwe klanten vinden Skinclinic Rina vaak via zoekmachines die naar de website leiden of de sociale media kanalen. “Het is erg leuk om nieuwe mensen binnen te krijgen op die manier. Vroeger kwamen klanten voornamelijk van onder de kerktoren en de nabije buurt, maar nu hebben we zelfs klanten uit Leuven, Sint-Truiden of Maasmechelen”, vertelt Rina trots.

Schoonheidsspecialiste 

Sinds 2006 begeleidt Just C Beauty haar klanten op vlak van schoonheid, gezondheid, afslanking en alles wat met mode en lifestyle te maken heeft.
Bestuurder Ilse Bervoets maakte handig gebruik van de gedwongen sluiting door Covid-19 om haar zaak nog meer te digitaliseren. Zo werd het boekingssysteem geautomatiseerd in samenwerking met HappyWebsites, waardoor klanten eenvoudig online een afspraak kunnen maken en meteen kunnen betalen. Ook de controle op de betalingen en rapportering gebeurt vanzelf. “De ballast wordt geautomatiseerd en nodeloze stappen geëlimineerd, waardoor ik me kan focussen op hetgeen ik echt graag doe.”

De grootste digitalisering was die op vlak van mijn voedingscoaching”, vertelt Ilse enthousiast. Al meer dan tien jaar helpt ze klanten die kilo’s willen verliezen of fitter willen worden. In plaats van elke keer dezelfde uitleg te doen, kunnen klanten het coaching platform gebruiken waarop begeleidingsfilmpjes staan. “De persoonlijke afspraken worden daardoor veel kwalitatiever.”

Het resultaat? Wekelijks bespaart Ilse 15 tot 20 werkuren door de online tools die ze integreerde en kan ze zich focussen op haar werk, waardoor ze meer klanten kan helpen. Dankzij het online boekingssysteem is de drempel bovendien kleiner voor nieuwe klanten. Op korte termijn zag Just C Beauty haar omzet én winstmarge aanzienlijk stijgen.

HappyWebsites werkt ook samen met volgende partners ...

Denk je zelf aan een samenwerking met HappyWebsites?

Wij staan open om een samenwerking aan te gaan waar beide partijen baat bij hebben. Neem gerust contact op voor een korte brainstorm waar we samen sterker uit komen.

Scroll naar boven